MINDSET is de topprioriteit voor ondernemers

MINDSET is de topprioriteit voor ondernemers

Ben je zelfstandig ondernemer of bedrijfsleider ?

Voel je je overweldigd door het ondernemerschap en ga je regelmatig aan alles twijfelen?

En begin je je passie en motivatie meer en meer te verliezen of voel je dat je niet klaar bent voor het volgende level?

Zo jammer. Je stak er zoveel energie in en begon met een enorme drive. 

Geen nood! We pakken het aan!

Ook wij herkennen die twijfel die in de meer dan 26 jaar als ondernemer af en toe de kop opstak.

Maar wij zijn er nog. Meer dan ooit, vol enthousiasme. We leerden veel van de weg die we aflegden. We legden die weg een deel alleen af of we lieten ons coachen. Je kan niet alles alleen uitvinden. 

We nemen jou mee op onze lange reis en delen heel graag onze ervaringen bij ons proces. Je kan het proces helemaal alleen doorlopen maar de tijd is kort. Daarom geven wij graag onze methodieken en dat wat WEL werkt, door. Je kan best leren van mensen met ervaring en mensen die het zelf uithouden en succesvol zijn, van mensen die zelf een solide bedrijf runnen.

Wat hebben ondernemers zeker nodig? Mindset, mindset en mindset

Wil je een succesvolle business, dan heb je de juiste mindset nodig. Sta je aan het begin van je bedrijfsleven, sta je voor een nieuwe uitdaging, sta je voor een tegenslag? Enkel je eigen mindset zal de doorbraak geven en voor de vooruitgang zorgen.

Belangrijke onderdelen van het ondernemen waar een specifieke en een juiste mindset voor nodig zijn, zijn

  1. De prijsbepaling
  2. Ondernemen is moeilijk versus gemakkelijk
  3. Omgaan met tegenslagen

De prijsbepaling

Voor veel ondernemers is dat een kwalijk issue. We lopen niet allemaal rond met het idee dat we op korte tijd heel veel geld kunnen verdienen en dat we dat gewoon maar moeten vragen aan de klanten. Veel ondernemers vinden het moeilijk om geld te vragen voor wat ze bieden. Vooreerst is het belangrijk om een waardevol aanbod te voorzien. Daarnaast moet je er ook van overtuigd zijn dat wat je aanbiedt waardevol is in termen van geld. 

Veel ondernemers schatten zichzelf onvoldoende naar waarde en durven hun prijs niet vragen. Ook ik volgde een opleiding rond financiële mindset omdat het vragen van de juiste prijs mij heel veel energie kostte. Een ondernemer moet (en hier is moet zeker op zijn plaats), zelf geloven dat hij/zij zijn prijs waard is. En dat geloof straal je uit. Net door die uitstraling, trek je de klanten aan die jouw prijs willen betalen.

Toen ons bedrijf begon te groeien, stuurden wij ook onze medewerkers op training want onze klanten haakten af op de prijs die zij voorstelden. Zelfde kwaliteit, andere mensen en toch weigerden bedrijven aan bepaalde personen de gevraagde prijs te betalen.

Net de uitstraling van de innerlijke overtuiging, ‘Ik ben mijn prijs waard’, zorgt ervoor dat klanten jou correct betalen.

Twijfel over de juiste prijs is voor veel ondernemers een energieverslindend issue. Het is een worsteling waardoor je niet kan groeien.

Ondernemen is moeilijk versus gemakkelijk

‘Ondernemen is een zware opdracht.’ Dat is een overtuiging.

‘Ondernemen kan heel gemakkelijk gaan.’ Dat is ook een overtuiging.

Welke kies jij?

Mensen die niet ondernemen of mensen die een mislukking meemaakten in het ondernemerschap, of mensen die ‘ondernemen is moeilijk’ als overtuiging hebben, zijn er zeker van dat ondernemen moeilijk is: Werknemers zijn een last, altijd ziek of weeral niet tevreden. Je hebt nooit gedaan als je zelfstandige bent en je blijft als eerste en laatste op het werk. Je moet constant alles controleren en veel klanten betalen niet. En na een leven lang wroeten, krijg je een klein pensioen …

Je krijgt uiteindelijk wat je gelooft. Zoveel is zeker.

Mensen, ondernemers, bedrijfsleiders die geloven dat je je kan omringen met een waardevol team,  je kan onderhandelen met klanten die niet goed betalen en je na een leven van ambitie en vrijheid voldoende zal gespaard hebben voor een avontuurlijke oude dag…  Die mensen krijgen dat ook. Ook zij krijgen wat ze geloven.

De beste manier om te achterhalen wat jouw eigen overtuigingen zijn, is luisteren hoe jij praat over een ander.

Overtuigingen die beperken 

Succesvolle ondernemers zijn vaak bedriegers. 

Je moet al een schoon startkapitaal van thuis meegekregen hebben, om een eigen zaak te starten. 

Sommigen hebben geluk, ik heb nooit geluk.

Met deze overtuigingen zal je waarschijnlijk niet slagen. Deze overtuigingen boycotten een ondernemer.

Overtuigingen die tot succes leiden 

Om te starten als ondernemer is het belangrijk dat je gelooft, echt gelooft in jezelf en in je slaagkansen. Overtuigingen als .

'Ik ga dat aanpakken. 

Ik vind voor alles een oplossing. 

Er is voor alles een oplossing,  

Wat een ander kan, kan ik ook. '

zijn ondersteunende overtuigingen.  

Als je anderen wel ziet slagen, word dan niet jaloers. Leer er van en kijk wat zij anders doen. Nog nooit heeft jaloezie iemand vooruit geholpen in zijn ondernemingsproces. Jaloezie houdt je enkel in het patroon waarin je vastgelopen bent.

Geluk creëer je uiteindelijk zelf en wacht niet tot geluk je toelacht. Mensen die overtuigd zijn dat ze geboren zijn voor geluk, worden vanuit hun onderbewustzijn gestuurd naar kansen die dat geluk ondersteunen. Anderen krijgen die kansen ook maar ze zien ze vaak niet omdat ze niet gefocust zijn op kansen maar op anderen of op tegenslagen.

There is no failing, there is only feedback

Dit is een overtuiging die mensen met succes hebben. Een tegenslag dient om er uit te leren. Een tegenslag toont jou dat je ergens van het juiste pad bent afgeweken. Een tegenslag toont dat je met niet-ondersteunende overtuigingen zit. Een tegenslag is een kans tot reflectie en beter doen, een groeikans.

Reflectie na een tegenslag brengt je naar het volgende niveau.

Er kunnen zich allerlei crisissen voordoen; familiaal, persoonlijk, economisch, … toch is het belangrijk om te blijven denken: ‘Wat kan ik hier van leren?’ En dat is niet altijd gemakkelijk maar na veel oefenen wordt het een natuurlijke reflectie.

Overtuigingen die tot succes leiden

Hier komen we sterker uit.

Ik trek het geluk uiteindelijk altijd naar me toe.

Ik ben geboren voor het ondernemerschap.

Deze overtuigingen helpen je uiteindelijk beter vooruit dan te gaan leunen tegen het slachtofferschap. Dat helpt niemand vooruit en dat weten succesvolle ondernemers.  

In een crisis betrapte ik mezelf er op dat ik toch nog ergens de overtuiging had dat leven afzien was.

Op onverwachte momenten komen overtuigingen die jou onbewust sturen, naar boven. Ik dacht dat mijn overtuigingen goed zaten en plots was het idee daar. Ik besefte dat ik aantrok wat mijn onderbewuste brein gelooft. Ik veranderde die overtuigingen door in communicatie te gaan met mijn onderbewuste brein.

Meer ondersteunende overtuigingen voor ondernemers 

'Het leven mag gemakkelijk zijn. 

Succes mag vanzelf komen.

Ik ben klaar voor succes.

Ik mag veel geld verdienen. 

Anderen gunnen mij dat ik veel en goed verdien. 

Ik kom er altijd weer bovenop.

Ik kan alle angst loslaten.

Ik vertrouw er op dat alles altijd terug goed komt.' 

In het hele proces is het belangrijk om tot rust te komen want enkel in rust tonen de juiste oplossingen zich. Oplossingen die in stress worden genomen, zijn minder betrouwbaar omdat de kans groot is dat het paniekreacties zijn.

Om te ondernemen moet je durven springen

Springen als ondernemer is investeren. Dat is niet enkel financieel investeren maar in de eerste plaats in je eigen mindset en in de mindset van de mensen die met jou samen werken. Uiteindelijk zal je, als je wil blijven groeien, verschillende sprongen moeten meemaken. Als je bedrijf en verantwoordelijkheden groeien, moet jij mee groeien. Je komt er telkens sterker uit.

90-daagse training

Vanuit mijn eigen ervaring ontwikkelde ik een training waarin jij en elke ondernemer de kans krijgt om aan de eigen mindset te werken.

Maar er is meer dan dat. We werken ook aan

verbeteren van de concentratie,

 verhogen van de productiviteit,

verlagen van het stressniveau

jezelf energieker en gelukkiger voelen,

je mentale en emotionele gezondheid verbeteren.

En dat is slechts het topje van de ijsberg.

Dit programma is voor ondernemers die willen blijven groeien, zonder zichzelf uit te putten of in een burn-out te belanden. Als jij op zoek bent naar een manier om je lichaam en geest weer op de rails te krijgen, dan is dit programma een must-have.

Mijn 90-daagse training is ontworpen om je te helpen je stress te verminderen, je brein te herprogrammeren en je mindset te veranderen, zodat je weer met passie en energie kunt ondernemen.

Hiervoor gebruik ik bewezen methoden uit de cognitieve en gedragspsychologie en uit de neurowetenschappen om 

terug in balans te komen,

je energie terug op te bouwen,

je innerlijke stem te kalmeren,

je gedachten te richten op oplossingen en succes.

Wij voorzien in alle steun en begeleiding die je nodig hebt om succesvol te zijn.

Dit programma is gericht op zelfstandigen en bedrijfsleiders die willen investeren in zichzelf om persoonlijk gelukkiger te worden en die daardoor ook het succes van hun onderneming garanderen.

Wil je meer info over dit fantastische aanbod, klik hier. 

Met "Herstel je Passie in 90-dagen", garandeer ik dat je je energieker, productiever en gelukkiger zult voelen dan ooit tevoren.

Wij zijn er zeker van dat jij het pad naar een enthousiaste ondernemer zal (terug) vinden.

PRANA is ook uw huis van vertrouwen.

Luister ook naar de podcast over mindset

Wil je meer info over ons programma "Herstel je Passie in 90-dagen", klik dan hier. Je krijgt de nodige uitleg en kan een gratis gesprek boeken. 

Over de schrijver
Psychologe, trainer, coach, auteur en bedrijfsleider Ik studeerde af in 1993 en ben sindsdien gepassioneerd door de fantastische mogelijkheden van het brein. Ik leerde deze mogelijkheden kennen toen ik nog studeerde en slaagde erin om mijn studietijd te halveren en bovendien in die helft van de tijd ook 2 jaren ineens te volbrengen met dubbel zoveel resultaten. Wow, dit wou ik aan iedereen leren! Hierdoor ontwikkelde ik een eigen Selfcoaching traject. Sinds 1997 begeleid ik samen met mijn team medewerkers, leidinggevenden, bedrijfsleiders en zelfstandigen en leer hen om hun brein beter te benutten met minder inspanningen en stress. Met die methodes leert men onbewuste weerstanden, angsten en twijfels aan te pakken en te komen tot een blijvende gedragsverandering. Ondanks mijn psychologische achtergrond is ook mijn logische brein sterk actief. Ik hou van ‘met de voeten op de grond’ en concrete resultaten. ‘De selfcoaching training wordt vaak ‘the missing link tussen alle gangbare technieken ‘ genoemd. Blijf je steeds weer hangen in je zelfde gedrag of blijf je uitstellen en kom je niet of moeizaam tot actie? Laat het me weten, dan maken we even kennis. Auteur van 2 boeken: 1/ Selfcoaching ontdek de ongekende mogelijkheden van je brein 2/ Help ik word geleefd: Concrete selfcoaching tools om je leven in eigen handen te nemen
Reactie plaatsen