HOKUS POKUS oplossingen werken niet als je energie in je schoenen zit

HOKUS POKUS oplossingen werken niet als je energie in je schoenen zit

Het gaat niet zo goed met je. Je hebt gezondheidsklachten. Het gevoel dat alles trager gaat. De ene tegenslag volgt de andere op. Het gevoel dat het niet meer stroomt. Alsof heel de wereld tegen je werkt.

 Niets menselijks is jou vreemd

 En dan ga je de schuld bij jezelf zoeken. Je had beter je best kunnen doen. Misschien is het normaal dat je op je werk niet meer zo goed presteert? Je bent aan het verbouwen en de drie kinderen vragen constant aandacht.

 Je bent een mens

 Als jij je herkent in de beschrijving hierboven, ben jij gewoon mens. Geen zwakkeling, geen sukkelaar, gewoon mens. Een mens die leert. Die leert dat we  we grenzen moeten stellen. Er zijn ook mensen die constant grenzen stellen en niets bereiken maar waarschijnlijk gaat deze theorie niet op voor jou.

Anders las je dit niet. Anders zit je nu deze blog niet te lezen.

 Het leven is mooi en alles komt altijd goed.

We kennen allemaal de uitspraken van de geluksgoeroes. Dit is natuurlijk geen pleidooi om alle moed op te geven want dan gaat het zeker niet lukken. Maar door enkel te roepen dat alles altijd goed komt, zo werkt het ook niet. Je ziet de realiteit niet meer onder ogen want je weet dat het niet goed gaat.

Hoe wij het doen bij PRANA?

 Bij Prana hadden wij sedert 1997 ervaring in het helpen van mensen die lijden onder stress en die dreigen onderdoor te gaan. En eigenlijk kan en zal dat iedereen wel eens overkomen.

 Gedurende al die jaren hebben wij ook onze programma’s aangepast en bieden wij mensen naast ons traditioneel aanbod waarbij we vooral op rust in de geest werken, methodieken aan om komaf te maken met negatieve gedachten, beperkende overtuigingen en helpen wij mensen om hun doelen helder te maken en ze te realiseren.

 Maar om je problemen aan te pakken, moet je iets doen.

 'Het komt allemaal wel goed.' Ik denk het niet.

 'Alles lost zichzelf op.' Soms wel maar meestal duurt dat heel lang.

'Mijn moeder heeft zo hard gewerkt en ging nooit ten rade bij coaches.' Dit is een verkeerder aanname en een manier om jezelf weg te stoppen.

Soms zijn we gewoon beschaamd in het feit dat het allemaal tegenvalt

 We willen allemaal een mooi gezin, lieve en mooi geklede kinderen die dagelijks uit een doosje komen.

 En geef toe, dat maatje 38 hou je niet door lui en moe en uitgeput om 9 uur op de bank  in slaap te vallen. Daar moet je voor naar de sportschool en liefst ga je elke dag achter je kookpotten staan om gezond te koken. En dat kost tijd en energie en dat geeft stress.

 En zo hol je van hot naar her. Jezelf achterna. En je voelt dat het niet lukt. Dat je moe bent en uitgeput, afgemat . En die vele dozen vitaminen waar je intussen ook al een pak geld aan uitgaf, helpen niets.

 De juiste beslissing nemen is niet gemakkelijk.

Het verhaal van Hilde

 Mag ik jou het verhaal vertellen van Hilde. Ik had haar lange tijd niet gezien. Ze zag er echt ongelukkig uit. Bijgekomen ook.

 Waar was die enthousiaste leerkracht naartoe? Ze praatte zelfs moeilijk. Vroeger praatte ze over haar leerlingen, haar resultaten, haar realisaties. Zelden zag ik een enthousiast iemand als zij. Ze vertelde NU over haar gezondheidsproblemen. Haar slechte slaap en hoe het haar allemaal te veel werd en ze geen rust vond. Ze vertelde over haar kinderen die het wel goed deden maar ze maakte zich zorgen voor het geval er mogelijks eentje slechte examens zou maken en ze met een goed diploma niet aan de bak zouden geraken.

 Je leest het goed. Ze maakte zich zorgen in zaken die nog niet aan de orde waren en die mogelijks nooit aan de orde zouden komen.

 Kijk, dat is typisch aan mensen in stress. Of ze piekeren over het verleden of ze maken zich zorgen over de toekomt.

Ze leven niet in het NU. NU is het enige moment waarop je geen stress kan ervaren.  En dan heb je methodieken nodig die jou in het NU brengen. Yoga is goed. Wandelen kan maar ook terwijl je wandelt kan je piekeren.

 Ik besluit toch maar mijn mening te geven, ook al weet ik goed dat mensen die ze niet klaar voor zijn, zich niet inschrijven voor onze opleidingen.

 'Al aan meditatie gedacht? In de vorm van onze powernaps?’

 Ik vertelde dat ze een 15-tal minuten liefst verschillende keren per dag in het begin, een powernap kan doen. Via muziek en mijn stem worden de hersengolven naar een frequentie van rust gebracht en dit zorgt voor fysieke en mentale ontspanning. 'Je volgt gewoon de opname en gaat in een zachte ontspanning. Je lichaam en geest voelen zich na 20 minuten herboren.'

 Maar zoals vele anderen twijfelde ze.

 'In stilte bij mezelf? Ik weet niet wat ik daar allemaal ga vinden.'

 ‘Kijk Hilde’ zeg ik. 'De duivel zit niet in jou. Voel je je vermoeid, dan ben je vermoeid. Dan ben je buiten je eigen grenzen getreden. De powernaps waarmee onze opleidingen starten, helpen je om een STOP toe te roepen aan de gedachten die constant in je hoofd malen en die ervoor zorgen dat jij alsmaar meer onderdoor gaat.'

 ‘En ik ga tijd verliezen, tijd die ik nu al tekort kom;’

 Hoeveel tijd spenderen we dagelijks aan niet vooruit geraken? Aan rond te lopen van hier naar daar omdat je vergeten bent waar die sleutels weer  liggen? Je verliest tijd door die TV aan te zetten en naar een serie te kijken waarvan je je achteraf niet kan herinneren waarover het ging.

 ‘Tijd nemen voor jezelf is gewonnen tijd’.

 Hoe het met Hilde afliep? Op 50 jaar stopte ze met werken. Nu zit ze thuis. Ze doet haar best om gelukkig te zijn. Maar haar passie zie ik nooit meer. En dat is jammer.

 Maar lieve lezer. Jij hebt wel dromen en je wil die wel realiseren. Dat kan!

 Neen, onze opleidingen zorgen niet voor een HOCUS POCUS. Als je jaren in het rood ging, los je dat niet op na één powernap. Door dagelijks eventjes tijd te maken voor jezelf zet je elke dag een stap. Routine en consequentie helpen jou vooruit.

 En misschien zijn de oefeningen niet onmiddellijk jouw ding maar wetenschappers deden genoeg onderzoek. Je brein (en lichaam) tot rust brengen via alfa- en theta-golven loont. Daar hebben wij ervaring in.

 Wat is en wat zijn de gevolgen van ons programma?

 Je voelt je fitter, je slaapt beter en je ziet je innerlijke leven niet langer als een duivel maar als een leuke uitdaging. Velen gingen jou voor. Gedurende meer dan 25 jaar helpen wij mensen om hun gezondheid en leven een nieuwe boost te geven. Verschillende honderden mensen.

 Misschien ben jij ook, al jaren op zoek naar oplossingen.

 En je wil jezelf en je gezondheid ook een kans, een boost geven?

  Jij wil ook de stap naar je authentieke en energieke jij zetten? Dan is onze flexibele abonnementsformule Prana-flix-premium iets voor jou.

 Het is een online opleiding en ondersteuning die je toelaat op je eigen tempo alle methodes te leren en te oefenen. We werken met video, audio en testen, met live online begeleiding, verdiepende live online workshops, Q&A sessies en persoonlijke 1 op 1 begeleiding.

 We begeleiden jou en blijven jou steunen. Dagelijks als je dat wil via onze actieve community van leden.

 Een gezellige, ondersteunende groep van mensen die positieve resultaten boeken.

 Wil je meer informatie over de ONLINE opleiding prana-flix-premium?

 Ga naar https://prana.be/prana-flix-premium. Ik geef daar verder uitleg.

 Nog vragen? Mail even naar Iris@prana.be. Ik help je graag verder.

 


  1. Schrijf je in voor het gratis online webinar via Prana.be/overtuigingen .
    Vul je naam en e-mailadres in en je krijgt een uitnodiging.
  2. Download het gratis e-book.
  3. Beluister de podcast ‘de kracht van overtuigingen’ om je te laten inspireren tot het vinden van jouw beperkende overtuigingen. Je vindt deze podcast in spotify, Apple podcast, google podcast, podcastaddict en op onze website: https://prana.be/podcast.


Over de schrijver
Psychologe, trainer, coach, auteur en bedrijfsleiderIk studeerde af in 1993 en ben sindsdien gepassioneerd door de fantastische mogelijkheden van het brein. Ik leerde deze mogelijkheden kennen toen ik nog studeerde en slaagde erin om mijn studietijd te halveren en bovendien in die helft van de tijd ook 2 jaren ineens te volbrengen met dubbel zoveel resultaten. Wow, dit wou ik aan iedereen leren! Hierdoor ontwikkelde ik een eigen Selfcoaching traject. Sinds 1997 begeleid ik samen met mijn team medewerkers, leidinggevenden, bedrijfsleiders en zelfstandigen en leer hen om hun brein beter te benutten met minder inspanningen en stress. Met die methodes leert men onbewuste weerstanden, angsten en twijfels aan te pakken en te komen tot een blijvende gedragsverandering. Ondanks mijn psychologische achtergrond is ook mijn logische brein sterk actief. Ik hou van ‘met de voeten op de grond’ en concrete resultaten. ‘De selfcoaching training wordt vaak ‘the missing link tussen alle gangbare technieken ‘ genoemd. Blijf je steeds weer hangen in je zelfde gedrag of blijf je uitstellen en kom je niet of moeizaam tot actie? Laat het me weten, dan maken we even kennis. Auteur van 2 boeken: 1/ Selfcoaching ontdek de ongekende mogelijkheden van je brein 2/ Help ik word geleefd: Concrete selfcoaching tools om je leven in eigen handen te nemen
Reactie plaatsen