Wieke Lefeber

Trainer & Coach

Nederland

Wat is voor mij de essentie?

Worden wie je echt bent

niet langer "zijn wie je bent geworden"

daar draait het voor mij om.

Vanuit de vaste overtuiging dat als je je ware zelf durft en kunt zijn

je het maximale kunt bijdragen

aan je eigen geluk, aan het geluk van de mensen om je heen, en aan de wereld.

Of dat nou op kleine of op grote schaal is

ieder op zijn of haar eigen manier

Wees jezelf, er zijn al anderen genoeg

Mijn Universiteit van het Leven

Van Wiskunde naar Levenskunde en Menskunde

Van Negatief naar Positief

Van Alleen naar Samen (en 1+1 = 3)

Van Overleven naar Voluit Leven

Van Hoofd naar Hart en Ziel

Van Doen naar Zijn

Van Perfect naar Stap-voor-Stap

Van Zwaarmoedig naar Lichtvoetig

Van Loslaten naar Anders Vasthouden

Van Angst naar Vertrouwen

Van Depressie naar Expressie

Van Moeten naar Mogen en Willen

Hoe dan?

Ont-dek wie je ècht bent
Ont-wikkel en bevrijd je van de mechanismen die niet langer nodig zijn
Ont-moet jezelf
Deze woorden kenmerken mijn eigen levenspad.
Het begin van mijn leven kent veel trauma. En als gevolg daarvan ben ik me veel overlevingsmechanismen eigen gaan maken: hard werken, perfectionisme, het goed doen voor anderen en daarbij mezelf vergeten, het alleen doen, altijd voorbereid zijn op het ergste.


Dat is hoe ik geworden ben, omdat dat in die fase van mijn leven nodig was. Was dat erg? Zeker niet! Het heeft me veel gebracht! Ik heb er een universitaire opleiding Wiskunde mee kunnen afmaken. Ik heb 18 jaar zeer succesvol bij het fascinerende en dynamische high-tech bedrijf ASML kunnen werken. Ik heb in die jaren een carriere-switch kunnen maken van Software Development naar People Development. En parallel aan dit alles heb ik samen met mijn man een prachtig warm en liefdevol gezin met 4 kinderen kunnen opbouwen.


En toch........ er was een mismatch tussen wie ik was geworden, en wie ik ècht diep van binnen ben. En dat brak me regelmatig op. Want de pieken werden regelmatig afgewisseld met diepe dalen. Dalen van depressie, burn-out en paniekaanvallen. Ik was aan het over-leven in plaats van aan het leven. 


Op een dag zag ik in dat als ik die overlevingsmechanismen niet zou aanpakken, dat ik dan niet alleen zelf niet aan ècht leven toekwam, maar dat ik ook onze 4 kinderen met mijn overlevingsmechanismen zou belasten. En ook hen zou belemmeren om echt voluit te leven. Ik zou het patroon doorgeven. En dat wilde ik absoluut niet!

Ik wilde koste wat kost het patroon doorbreken!

Dat inzicht bleek een enorm sterke motivator. Het gaf me de moed en de kracht om alles op alles te zetten om de weg van de rups naar de vlinder te gaan, om dat pad van ontdekken, ontwikkelen en ontmoeten met vallen en opstaan te gaan, om van over-leven naar ècht leven te gaan. Ik verdiepte me in trauma, rouw, verlies, systemisch werk, emotioneel lichaamswerk en nog vele andere invalshoeken die me hielpen mijn doel te bereiken. Om ècht te gaan leven en de beste versie van mezelf voor mijn kinderen te kunnen zijn.


Ben ik nu een perfecte moeder? Nee, verre van! Ik ben een echte, authentieke moeder. En daarmee van de meeste waarde en het beste voorbeeld dat ik kan geven. 


Mijn weg was een intense weg. Een weg die mij èn mijn gezin veel gebracht heeft. En dat is iets dat ik jou ook gun. Waar je wieg ook stond, hoe je leven ook gelopen is, iedereen heeft zijn of haar littekens opgelopen en zijn of haar patronen ontwikkeld om zich staande te houden. Het is mijn missie om jou te helpen je te ontdoen van dat wat niet langer meer effectief is, jou te inspireren, te bemoedigen, te steunen. Mijn kennis en ervaring te delen, zodat jij je potentieel maximaal kan gaan benutten.

Heel je leven!

Van rups naar vlinder

null


In een tuin zijn veel rupsen. Een man zit vaak geboeid te kijken hoe de rupsen leven. Op een dag gaat een rups een cocon spinnen, en verdwijnt voor lange tijd hierin. Op een gegeven moment verschijnt er een kleine opening in de cocon. De man zit uren te kijken hoe de vlinder zijn lijf door de kleine opening probeert te worstelen.

Het lijkt alsof de vlinder geen vooruitgang meer boekt. Het ziet ernaar uit dat hij niet verder kan, dan hij gekomen is. De man besluit de vlinder te helpen. Hij neemt een schaar en knipt de cocon verder open. De vlinder kan zich nu vrij eenvoudig losmaken.  

Maar de vlinder heeft een gezwollen lichaam en verfrommelde vleugels. De man verwacht dat de vlinder elk moment zijn vleugels zal uitslaan, groot genoeg om het lichaam te dragen. Maar dat gebeurt niet. Integendeel, de vlinder leeft zijn leven al strompelend, met een gezwollen lichaam en verfrommelde vleugels. De vlinder is nooit in staat te vliegen.

De man was vol goedheid en liefde, maar hij begreep niet, dat de kleine opening in de cocon en de worsteling van de vlinder om eruit te komen, de natuurlijke weg was om vocht vanuit het lijf in de vleugels te persen, zodat hij gereed zou zijn om te vliegen, zodra hij de cocon had verlaten.

En waarom dan Prana?

Prana was de ontbrekende schakel!

Als coach ben ik heel breed opgeleid. NLP, Transactionele Analyse, Systemisch Werk, Innerlijk Kind werk; EFT, het is maar een greep uit de theorieen en technieken die ik gedurende al die jaren geleerd en toegepast heb.


En toch....... Het lukte maar niet om duurzaam stabiel en energiek te zijn. Tot ik bij Prana kennis maakte met de breinmanagement technieken. Dat gaf mij de ontbrekende inzichten en tools om mijn stressniveau duurzaam te verlagen. De krachtige combinatie van breinmanagement, energiemanagement, zelfmanagement, efficientiemanagement en relatiemanagement hielpen mij de laatste stappen op weg naar Voluit Leven te zetten en het maximale uit mezelf te halen. Om mijn leven echt in eigen hand te nemen.

Om mijn leven ècht in eigen hand te nemen.


Wil jij ook jouw leven in eigen hand nemen?

Neem gerust contact met me op! Dan kijken we samen welke stappen jij kan zetten en hoe ik jou daarbij kan helpen. 

Email: Wieke@prana.be         Tel: +31 6 156 77 323

Email: Wieke@prana.be
Tel: +31 6 156 77 323