arrow_drop_up arrow_drop_down

Kenny Vandennoortgaete

Mentaal welzijn in de praktijk.

Geen onverstaanbare theorie en filosofie.

Iedereen heeft het potentieel om meer uit zichzelf te halen

Het lijkt op een zin uit een zelfhulpboek. Een cliché. En toch geloof ik erin. Ik ben ervan overtuigd dat we ons brein verkeerd gebruiken. Zeker sinds de introductie van de PC. Want sindsdien leven we sneller en in een hyper-toegankelijke state of mind. Onbewust creëer je daardoor obstakels bij jezelf. Obstakels die jouw mentale én fysieke gezondheid vroeg of laat gaan tegenwerken. Denk aan goede voornemens die op niks uitdraaien, vervelende gewoontes die zich herhalen, conflicten op het werk , relatieproblemen, gezondheidsklachten, geleefd worden, slaapproblemen, niet het gevoel hebben dat je een goede mama of papa bent, ...


En dat terwijl het ook anders kan. Op een vrij eenvoudige manier die enkel wat oefening en herhaling vraagt. Net zoals je leerde stappen, fietsen of autorijden.


Zelf ben ik bijna acht jaar intensief bezig met de inzichten en methodes van Selfcoaching. Ik sleutelde en sleutel nog altijd aan mezelf (uiteraard) en geef training aan individuen en groepen bij onder andere. Colruyt, Petersime, Stad Gent, ThyssenKrupp, ING, De Watergroep en Bond Moyson. De thema's die ik behandel gaan van stressmanagement tot omgaan met perfectionisme, verandering en weerstand. Daarnaast ben ik erkend loopbaancoach. 

Wat mensen vertellen

Ik volgde de opleiding "omgaan met stress en perfectionisme" bij Kenny. Ik heb hem ervaren als een fijne begeleider die zowel aandacht heeft voor de groep in z'n geheel als voor de individuen. De tips en oefeningen zijn heel praktisch toepasbaar en hebben een wezenlijke verandering gebracht in hoe ik in het leven sta. Hij zet aan tot introspectie en stimuleert op deze manier persoonlijke groei. Top! (Colruyt)
Vanaf de eerste sessie was ik geboeid door de inhoud en de manier waarop Kenny deze bracht. Ik kan het iedereen alleen maar aanraden. Bedankt voor de begeleiding. (architectenbureau Vanduyfhuys)
In juni 2018 training gevolgd bij Kenny, absolute aanrader! Kenny brengt de zaken zeer overzichtelijk, gestructureerd en met passie. Hij heeft een bijzondere gave om op een rustige, doch gedreven met mensen om te gaan en op een constructieve manier te interageren met groepen. Een van de beste lesgevers die ik al mocht ervaren. (ondernemer P. Morlion)
Kenny slaagt erin om complexe zaken op een eenvoudige, praktische en bovendien zéér aangename manier over te brengen aan een groep mensen. Een plezier om les bij te volgen!. (Projectleider bij Zaman Yves & Co.)

Geen budget en toch ondersteuning bieden in crisistijden?

De Corona-crisis laat niemand onberoerd. . Iedereen voelt de gevolgen op een of andere manier. Economisch gezien staan bedrijven en organisaties voor een dubbele uitdaging ...