Patrik Onsea

Trainer - coach - vennoot

tight rope instructor

Leer meer over mijzelf, én over 1 van mijn belangrijkste ochtendrituelen!

Samen met Christel woon ik in het oudste huis van Zoersel, ‘Trapkes Op’ (gebouwd in 1697). Ik ben (stief)vader van drie kinderen: Jeroen, Marijn en Joost.

 

Sinds 2008 ben ik actief in Prana, eerst als franchise-partner, daarna als vennoot.

Als trainer & coach houd ik ervan om mensen te helpen, om de juiste balans te vinden, die van zichzelf, of die van hun team, afdeling of bedrijf.

 

Op verschillende dagen in de week kom je mij  al joggend in de Kempische bossen tegen, en twee keer per week poets ik mijn spieren op in het fitness-centrum bij mij in de buurt.


Ik begin mijn ochtenden bijna altijd op dezelfde manier. Nieuwsgierig om hierover meer te weten te komen? Kijk dan even naar het filmpje hiernaast.


Eén van mijn favoriete quotes als tight rope instructor

"How often does the tightrope walker balance when walking across the tightrope? All the time! 

It is the same thing if you really want to have a successful career, and you want to have a happy home life. It is a matter of balance."


Brian Tracy

Wat en waarom ik nu doe wat ik doe...

Na het verlaten van de middelbare school, ben ik begonnen met de studies van Master in het  vertalen en tolken, met de bedoeling om naast een uitgebreide talenopleiding ook een breed pakket van andere vakken te krijgen. Na het behalen van mijn diploma, ben ik aan de slag gegaan bij Fortis, en bijna gelijktijdig ook een MBA-opleiding aangevat.

 

Tijdens deze opleiding groeide mijn interesse voor de informatica, waardoor ik het besluit nam, om ook nog een Master of Information Technologies te volgen, en te gaan werken in een meer IT-gerichte omgeving, eerst bij IBM, en daarna bij de internationale uitgeverij Reed-Elsevier, waar ik gedurende 10 jaar als IT-director mee verantwoordelijk was voor het reilen en zeilen van alle Spaanse vestigingen van dit bedrijf. Naast veel technische kennis opgestoken te hebben, heb ik tijdens deze periode, hel vaak door vallen en opstaan, andere belangrijke lessen geleerd, namelijk hoe om te gaan met veranderingen, én hoe je medewerkers te stimuleren, om hun werk op een verantwoordelijke en enthousiaste manier uit te voeren.

 

Geleidelijk aan werd mijn aandacht steeds minder technisch, en steeds meer ‘mens’ gericht, op het trainen en begeleiden van medewerkers naar meer motivatie en daadkracht. Vanuit deze interesse ben ik in contact gekomen met Prana, waar ik na een grondige Selfcoaching-opleiding als trainer en coach van start ben gegaan.


Zoals ik helemaal hierboven al heb vermeld, houd ik mij in mijn huidige job vooral bezig met "evenwicht". Vanuit mijn studies, mijn 28-jaar werkervaring in verschillende bedrijven, én mijn empathische ingesteldheid, heb ik de nodige kennis en expertise in handen gekregen, om mensen en bedrijven te trainen en te coachen, om zo efficiënt en effectief mogelijk te "koorddansen" op verscheidene vlakken: stress-preventie, burnout, veerkracht, perfectionisme, zelfsturende teams (open, betrokken en verantwoordelijk samenwerken), leiding geven, time management en assertief omgaan met spanningen en conflicten.

Wat anderen over mij vertellen...

"Ik wil Patrik bedanken voor de leuke, interessante en goede manier van lesgeven ivm "selfcoaching". Hij is een echte topcoach en lesgever. Ik moet bekennen dat ik Selfcoaching  IEDERE dag gebruik ( vooral de drievingertechniek en de buikademhaling), en ik voel echt wel dat het een effect heeft.

Voor mij is dit de cursus, waar ik tot nu toe het meest aan gehad heb, zowel voor het werk als privé."

 

"Bij deze wou ik u nog bedanken voor de begeleiding tijdens de workshop Selfcoaching. U bent een heel sympatieke trainer!

Deze workshop is echt een aanrader voor wie iets wil doen aan zelfsturing, zelfmotivatie, assertiviteit, stresshantering en beter slapen...360° zelfzorg!"

 

"Patrick heeft dat heel goed gedaan, ik kan alleen maar positief zijn,. De groep was super en heel open. De training is heel goed gegeven en heel aangenaam om te volgen. Leuke, spontane coach met oog voor problemen . Hij luistert echt naar wat we zeggen."

 

"Na de slaap-training ben ik succesvol  gestopt met mijn slaapmedicatie.  

Wat een opluchting ! Nu kan ik eindelijk schrijven, dat ik vrijwel de ganse nacht doorslaap, en dit ZONDER pillen.. Ik dank in het bijzonder onze fantastische slaapcoach Patrick. Met het oefenen van de alfa-technieken zal ik wellicht nooit meer ophouden. Deze oefeningen werken gewoon."


"Toch wil ik je laten weten, dat ik ENORM veel heb aan jou als lesgever en tevens ook als persoon die er echt in zijn kracht staat. Ik leer enorm veel van jou en mijn motivatie is nog nooit ZO groot geweest als nu.  Reden: ik voel me eindelijk eens begrepen door iemand en die me de nodige tools en inzichten geeft. Bedankt daarvoor Patrik."

Het boek dat ik nu aan het lezen ben:

De edele kunst van NOT GIVING A FUCK (Mark Manson)


Het boek vertelt over fucks, over alles waar je je druk om maakt.

Wat ik er o.a. goed aan vind, is dat het je doet beseffen, om zuinig met je fucks om te springen, om je niet zomaar over alles en nog wat op te winden. Vaak klagen we over kleine zaken, zoals het verkeer of het weer, waar we eigenlijk niets aan kunnen doen, maar, door ons erover druk te maken, er toch energie door verliezen.  

Het boek adviseert ook, om de teugels van je eigen leven in handen te nemen, hetgeen ook wij vanuit Selfcoaching meegeven!