arrow_drop_up arrow_drop_down

Christophe Allard

Trainer & coach


Kameleon, hersentemmer, goestinggever, wandelende showroom, Pranartist ... kortom, niet zomaar een coach!

Trainer & Coach: mijn roeping!

"WE ZIJN WAT WE DENKEN! "


Sinds de adolescentie dacht ik: "wanneer ik volwassen ben zal ik 3 activiteiten hebben: ik zal mijn eigen bedrijf hebben en tegelijkertijd zal ik ook nog in een ander bedrijf werken en ook nog lesgeven". 


Lesgeven omdat het vanuit mijn visie het meest nobele beroep van de wereld is.  Zijn kennis overdragen om anderen toe te staan te leren, te groeien, te evolueren en te bloeien. Uitgaande van het idee dat als "de leerling de leraar altijd overtreft", het aan de leraar is om wijs genoeg te zijn om op zijn beurt van zijn leerling te willen leren. En zo ongeduldig uit te kijken naar dit allerhoogste moment wanneer  een deugdzame cirkel van "leren  door uitwisseling" gecreëerd wordt.

"ALLE WEGEN LEIDEN NAAR... JEZELF!"

Trainer & Coach is een tweede carrière, na verschillende  (Supply Chain) management functies te hebben bekleed, zowel in België als internationaal. Ik stopte er mee, de dag toen ik besefte dat hoe meer mijn personeel groeide, ik er minder en minder tijd kon aan besteden. Dat terwijl ik precies het tegenovergestelde ambieerde.


Wanneer je met sterke bewustwordingen geconfronteerd wordt, draaien je gedachten soms ineens op volle snelheid. Op dat moment waren mijn gedachten : "waar ik het meest trots op ben van alles wat ik tot nu toe heb bereikt,  is dat ik sommige mensen heb geholpen een betere versie van zichzelf te worden", en "Ik heb veel geweldige training en coaching gehad en  toen dacht ik elke keer dat coach/trainer eigenlijk  de  beste job van de wereld was "en" Ik heb nu genoeg ervaring en kennis van ondernemingen  om dat zelf ook te doen "en "met mijn drang voor resultaat zou ik het misschien zelfs beter kunnen dan sommigen!"

Dat was voor mij de klik, mijn signaal dat het tijd was om alles te doen om mezelf voor te bereiden op mijn nieuwe baan.  Vanaf dan heb ik mij de tijd gegeven om mij grondig op te leiden om trainer en coach te worden.

Mijn opleidingen en certificaties

SELFCoaching

Coaching

Insights Practitioner

Synergologie

Salestechniek

Christophe is een erg gemotiveerde persoon en dat brengt hij over in de cursus. Hij is een gedroomde trainer om deze cursus te geven

Deelnemer SelfCoaching - Proximus

Er is geen toeval, alleen ontmoetingen!


Dit is hoe ik mijn ontmoeting met PRANA beschrijf ...

Toen ik besloot aan training en coaching te beginnen, wou  ik eerst een raadsel oplossen.

  Ik had in het verleden veel van mijn medewerkers naar  zeer goede opleidingen gestuurd. Vaak merkte ik achteraf nochtans bij velen maar weinig verandering en resultaat, vooral op de lange termijn.

Zelf had ik ook vaak uitstekende trainingen gevolgd en tot mijn grote frustratie besefte ik dat het in de praktijk brengen ervan mij veel moeite kostte. Alsof ik met mezelf moest vechten om te doen wat ik nochtans zo overtuigd was dat ik moest doen. Waarom?

Ik had mezelf beloofd hier eerst een oplossing voor te vinden voordat ik ooit iemand mijn diensten zou gaan aanbieden. Resultaatgarantie is voor mij een must!

Toen ik Iris ontmoette, voelde ik dat zij (en door haar, gans PRANA) en ik op dezelfde golflengte zaten. Daarna ontdekte ik de SelfCoaching ... en kreeg ik het antwoord op al mijn vragen. Vandaag weet ik waarom opleidingen vaak maar weinig resultaat opleverden ... en vooral  weet ik hoe ik het nu zelf moet aanpakken, om er het gewenste resultaat uit te halen!

Vind mij terug op de Prana Community

We hebben een Prana-community opgezet waar onze leden (mensen die de interesse of passie voor persoonlijke ontwikkeling delen) ervaringen met elkaar uitwisselen.  Een gemeenschap om op een hedendaagse manier te leren, anders dan alleen door middel van boeken of trainingen.... In de Community gaat het om van elkaar te leren, elkaar aan te moedigen, onze best practices uit te wisselen,...  Door lid te worden van onze community kom je in contact met een grote verscheidenheid aan mensen, zowel professioneel als privé, en met het team van experts van Prana Mental Excellence.

Mijn voornaamste interesses

SelfCoaching:  je vragen beantwoorden, onze ervaringen uitwisselen, elkaar uitdagen en motiveren
Lezingen: een kennisgeving over een boek uit mijn bibliotheek (of het lenen ervan) of een boek van jou die je wil aanbevelen of bespreken

Sport (hardlopen): elkaar motiveren en/of ontmoeten tijdens sportevenementen (10 mijl, 20 km van Brussel, halve marathon, marathon), zich conditioneren om doelstellingen te bereiken

Triathlon: het idee heeft me al een paar keer geprikkeld. Misschien kan een goede partner mij overtuigen

Evenementen: een thematische avond, een conferentie, een spektakel over een van onze favoriete onderwerpen "persoonlijke ontwikkeling" en ik ben van de partij!
Netwerkevenementen: een gelegenheid om nieuwe professionele contacten te leggen. Nodig mij uit!

Ik wil lid worden van de Prana Mental Excellence Community

Interessante boeken

Iris Willems
Patrick Lencioni
Lise Bourbeau
Stephen Covey
Hal Elrod